2017. aug 29.

8 hiba, amit főnökként elkövethetsz

írta: Jagica
8 hiba, amit főnökként elkövethetsz

brooke-lark-194253_1.jpg(Photo by Brooke Lark on Unsplash )

Senki nem születik főnöknek.

A munkatársból frissen előléptetett vezetőnek számtalan veszéllyel kell szembenéznie.

A friss főnök minden lépését árgus szemek lesik, és a legkisebb hibára is lecsapnak a kárörvendő beosztottak. Ha korábban egy voltál közülük, ma pedig Te osztod nekik a feladatokat, kerüld el az alábbi hibákat:

1. Késel (már ha szabályozott a munkaidőd).

Elkésel. Ha ez egyedi alkalom, semmi baj, másokkal is megtörténik ilyesmi. Kimarad egy buszjárat, elaludtál, megint füstölt a metró.

De semmiképp ne legyen rendszeres. A jó főnök példát mutat. Vagyis ha mindenkinek nyolc óra a munkaidő, Te se gyere be később vagy lépj le fél órával korábban. Hogyan szólhatnál rá a naponta, hetente késő, vagy előbb elsurranó beosztottadra, ha Te magad nem követed a szabályokat?

freestocks-org-229658.jpg(Photo by freestocks.org on Unsplash)

2. Kimutatod a munkatársak iránt érzett érzelmeidet.

Főnökként félre kell tenned a szimpátiádat vagy utálatodat. A beosztottjaidat az elvégzett munka minősége alapján ítéld meg, nem az alapján, hogy korábban kivel voltál jóban. Pártatlannak, elfogulatlannak kell lenned, sőt, látszanod.

3. Haverkodsz, barátkozol, káromkodsz, bulizol.

Próbálsz munkatársként, "egy vagyok közületek" módon viselkedni, szexista poénokat engedsz meg, kivetkőzöl magadból, bizalmaskodsz, haverkodsz.

Már a főnökük vagy, ne hozd magad kényelmetlen helyzetbe. Nehéz lesz egy átmulatott éjszaka, vagy féktelen csapatépítő után teljesítményt értékelni, vagy számon kérni tőlük a határidőt.

yutacar-28290.jpg(Photo by Yutacar on Unsplash)

4. Nem bízol bennük. Nem motiválsz.

Ez nagyon-nagyon komoly hiba. El kell hinned, hogy a munkatársaid legalább annyira jól, sőt jobban el tudják végezni a feladatot, mint Te. A Te dolgod ilyenkor a támogatás. És szállj magadba: ugye milyen jól esik, ha a főnököd megdicsér? Hát tudd, mindenkinek örömöt okoz a dicséret, ezért sose fukarkodj a dicsérő szavakkal. Legyen őszinte a hangvételed!

És a köszönöm is varázsszó, alkalmazd. 

5. Totál nem tudod az idődet beosztani.

Te magad vagy a Káosz kapitány. Sajnos ha a saját időddel nem tudsz jól gazdálkodni, félő, hogy a munkatársaid idejével sem. Ha ki kell adni egy feladatot, de Te már eleve késéssel passzolod tovább, szerinted a beosztottjaid mennyire tudnak minőségi munkát végezni feleannyi idő alatt? Amúgy ezért Te leszel letolva, úgyhogy a Te érdeked is a csapat idejének hatékony beosztása. Ha nem megy a dolog, kérj segítséget.

disorder-1687862_1920.jpg(Fotó innen.)

6. Nem figyelsz.

Nem figyelsz a munkatársakra, nem követed nyomon az életüket, képtelen vagy megjegyezni, kinek mi a baja, milyen terhek nyomják a vállát, hogyan lehetne neki segíteni. Játszod a főnököt, szerinted ez nem fontos. De! Emberekkel dolgozol, nem robotokkal. Egy kedves, együtt érző szó csodát tesz. 

7. Nem tudsz disztingválni. Öltözködésben, hangnemben, viselkedésben.

A jó főnök minden körülmények között példát mutat. Ezért nem feltétlenül kell megjelenned tíz centis miniszoknyában, csak mert megmutatnád szívesen mindenkinek, milyen jók a lábaid, vagy jeans day-en elereszteni magad, és sort-papucsban besétálni.

Az érzelmeiden, hangnemeden, hangszíneden és hangerődön is uralkodnod kell. Nem hangoskodhatsz az emberekkel, akkor sem, ha igazad van. Ha Te hibázol, szeretnéd, ha a főnököd úgy ordítson, hogy azt mindenki hallja?

Érezned kell, mit nem engedhetsz meg magadnak, és mit nem.

furious-2514031_1920.jpg(Fotó innen.)

8. Nem váltogatod a vezetői szerepeidet a helyzettől függően

Bizonyos helyzetekben együttműködőnek kell lenned, és megvitatható egy-egy döntés, néha pedig Neked kell határozottnak mutatkozni, és habozás nélkül kimondani az igent vagy nemet. A szerepeket a helyzethez kell igazítanod. 

Vezetőként a felelősség mindig a Tiéd.

Példaképnek kell lenned, szakszerűnek, hozzáértőnek, karizmatikusnak és emberinek.

Senki nem várja el, hogy magadtól légy tökéletes vezető. Figyelj, tanulj, vedd komolyan a tréningeket, és ha még mindig vannak problémáid, vegyél igénybe coachingot. (minden vezető küszködik ám ezzel-azzal, nem vagy egyedül!!)

Bízz magadban. És bízz a Csapatodban.

people-1355497_1920.jpg(Fotó innen.)

Jagica

 

Szólj hozzá

beosztott főnök coaching