2017. jan 21.

A nagy Jóbarátok plágium leleplezés

írta: Jagica
A nagy Jóbarátok plágium leleplezés

Jagica konteó

gty_friends_cast_mar_140918_31x13_1600.jpg

Fülledt nyári nap volt. Az irodában Marta (Marta Kauffman) és David (David Crane) gondterhelt ábrázattal whiskyt kortyolgattak. A jégkockák csilingelése törte meg csak a csendet.

Hétfőre le kell tennünk a főnök asztalára valami értelmes ötletet. Leblokkoltam - mondta David, miközben sűrű cigarettafüstbe burkolózott.

Mi lenne - kérdezte Marta - ha visszanyúlnánk a gyerekkorba? Olyan sztorikat keressünk, ahol a főszereplők szerethetőek, kissé lököttek, és mindenféle kalandba bonyolódnak?

Mire gondolsz? A Piroska és a farkasra? Jancsi és Juliskára? Eléggé hülyén hangzik...- kételkedett a férfi.

Nem, valami modernebbre, több szereplősre. Vegyük például a Micimackót! Nincs benne semmi agresszivitás, a figurák változatosak, de minden karakterért lehet lelkesedni, a csapat összetartó, szeretik egymást. Hát nézzük csak. Az alap sztoriban már megállapodtunk: hat fiatal New Yorkban! -Marta lelkesedésében letette az italt, és papírt, tollat keresett az íróasztalon.

Oké, írjuk fel a főszereplőket eszerint! Ki legyen Micimackó? Legyen egy egyszerű, kissé buta fiú, aki jószívűségével hódít. Mi lenne, ha színész lenne? Isteni fricska ennek a hollywoodi bagázsnak. Hívjuk Joey-nak.

Malacka?- Kérdezte David. Malacka legyen nő, hasonló kvalitásokkal, mint a színész, remek lenne egy szépségkirálynő, nem?  Rachel, az olyan szépségkirálynős név. - Marta elégedetten, kaján vigyorral az arcán dőlt hátra. Most végre bosszút állhat a cicababákon. A poénok csak úgy pattogtak az agyában, mint sok, kicsi pingpong labda. 

Marta, árnyalnunk kell a képet, legyen egy gyönyörű, elkényeztetett gazdag apuci kedvence, akiről később kiderülne, hogy helyén a szíve, megáll a saját lábán is. A kritikusok mindig imádják a jellemfejlődést, tudod!

Nyuszi? A Nyuszi fontos karakter, ő tartja egyben a csapatot a folyamatos zsörtölődésével és bonyolult szabályrendszerével. Hohó, erre van ötletem! - csapott homlokára Marta, az unokahúgom tipikus Nyuszi,  egy rendmániás szakács. Hívjuk Monicának.

Tigris? A Tigris nagyon fontos karakter, egy saját kis világában élő, elvarázsolt figura. Ismerek egy ilyet, a masszőröm egy igazi hippi, mindenféle ezoterikus baromságban hisz, és minden ruháján pillangók, virágok meg halálfejek vannak, mit szólsz? Legyen Phoebe, az olyan dilis név!

Remek, jól haladunk, hétfőre mégiscsak le tudjuk legalább a szereplőket szállítani. Kellene még legalább két karakter, vigyázzunk a lányok túlsúlyba kerültek! - figyelmeztette Marta Davidet.

Oké, én imádom a szamarat, hogy is hívják? Füles! Na, kellene egy depis szereplő is, akinek semmi nem sikerül, folyton pátyolgatni kell a lelkét. Úristen, ez egy igazi filmes figura! Ismered James-t, a könyvelőt a folyosó végéről? Olyan savanyú a sok színes ember között, olyan kis barna mellényes. Tökéletes lesz, de a neve legyen valami igazából ütős, béna. Legyen Chandler! Ki ad ilyen nevet egy gyereknek? De feltétlen legyen szerethető, emberi, erre majd vigyázzunk. És a legvégén megérdemel egy igazán klassz nőt, de addig bénázzon majd.

Oké, még egy férfi karaktert hozzunk be a képbe, és kész is vagyunk! - Marta újabb pohár italt töltött mindkettőjüknek. Izgatottan járkáltak fel-alá. Bagoly!!! Ismerek egy kétballábas tudóst, a múltkor a dínós filmnél volt szakértő. Egy magas, szemüveges fickó, olyan igazi csetlő-botló, mindent leverő okostojás. Remek lenne, nem? A szemüveget levesszük róla. Legyen a neve Ross.

Remek! Nagyjából meg is vagyunk! Csavarni kellene egyet rajta: mi lenne, ha Joey és Rachel testvérek lennének? A két lökött testvér. - Marta elégedetten dőlt hátra. Nem, nem! Ne legyen a két hasonló karakter testvér, bár nem rossz ötlet, ezt majd kibontjuk egy másik sorozatban. Legyen inkább Monica és Ross testvér. És lakjanak mind egy kupacban, hogy könnyebben kanyaroghasson a sztori.

Na, ma is megdolgoztunk a pénzükért! Remek ötlet volt ez a Micimackós! - dőlt elégedetten hátra a két alkotó. Odabent már dolgozott az ihlet, sziporkáztak az ötletek, színesedtek tovább az egyéniségek.

A lényeg, hogy szeressék egymást, és kerülje el az agresszió ezt a sorozatot. A népek nevetésre vágynak, nem gyilkosságra. A sorozat neve is legyen egyszerű, Friends. Mit szólsz? - állt fel Marta. Mennem kell! Viszlát! Hétfőn nekifekszünk a dolognak.

15c4da03bc524af9b91ee676519b12b1.jpg

 

David, egyedül maradva finom mosollyal az arcán kortyolt bele italába.

Ebből még sok pénz lesz, ha ügyesen szőjük a történet fonalát, elél akár tíz évadot is. Megvehetem azt a házat Richard Gere mellett. Nyáron átmehetnénk Európába a családdal.... - álmodozott tovább, miközben a lenyugvó nap elérte a jégkockákat, és millió apró fénycsillagot szórt szét az iroda falán.

 

winnie-the-pooh-3.jpg

Fotón innen és a Pinterestről. És minden a fantáziám műve.

Szólj hozzá

tv sorozat film kult bonbon Jóbarátok Micimackó