2016. dec 23.

Karácsony

írta: Jagica
Karácsony

Nem bolondulok bele

cmkpougdmwc-teddy-kelley.jpg

Kedvenc ünnepem a Karácsony, nem vagyok egyedül ezzel.

Nem érzem a nyűgjét sem, mint sokan mások. Nekem nem fáradság az ajándékok beszerzése, a főzés, dekorálás, csomagolás, takarítás.

A titok az időzítésben rejlik.

Még épp, hogy vége a nyárnak, bőröm barna, hajam napszítta, csak októbert írunk. Az őszt, az utolsó langymeleg napokat kiélvezem, kirándulunk, fotókat készítek, és az arcom a nap felé fordítom minden lehetséges pillanatban.

De ott belül már készülődik, és hamarosan ki is tör belőlem a Karácsonyi Bolond. Csak az IKEA hívószavára várok: amikor megjelenik a karácsonyi kollekciójuk, mintha csak kinyitnának egy belső ajtót bennem: a lelkemben hivatalosan is megnyitom a karácsonyi szezont.

Nem szoktam erről másnak beszélni, nem feltétlen normális, ahogyan érett emberként ennyire gyermekien várom ezt az ünnepet. Megkockáztatom, a Karácsony is csodálatos, de az oda vezető út számomra tán még többet ér.

Én bizony már októbertől nekiállok a tervezgetésnek: milyen színű lesz a fa, a dekoráció, készül az ajándéklista a tippekkel, gondolkozom a menün. Ajándékot egyébként bármikor, bárhol hajlandó vagyok venni, akár augusztusban is, ha tudom, hogy kinek lesz éppen tökéletes karácsonyra. És ugyanígy egész évben figyelem Szeretteimet, kinek mi tetszik, mire vágyna.

Meghatározom a keretet, amibe mindennek (ajándékok, kaja, csomagolópapír, dekoráció stb.) bele kell férnie. Jelentem, még sosem fértem bele, de hát a keretek pont azért vannak, hogy feszegessük bátran. :) Nekünk ugyan senki ne mondja meg, mennyit költhetünk és mire, igaz?

Szeretek online nézelődni és vásárolni, ma már nagyobb az áruválaszték, mint a boltokban. A legtöbb ajándékom a netről rendelt.

A menüt összeállítom ez alapján meg tudom a hozzávalókat is rendelni december 23-án délelőttre, így a cipekedés, sorban állás is elmarad. 

December hónapra így már csak a koncertek, séták, forró csoki és a gyönyörűen megvilágított város élménye marad.. várom a Karácsonyt.

 

Ha azt hiszed, hogy egy önmagát tökéletesnek képzelő nő osztja az észt, elmondom, hogy én is bénáztam épp eleget korábban.

Mert mi történik a testünkkel a decemberi őrületben?

Felmegy a vérnyomás, nő a pulzusszám, pusztítjuk az agysejtjeinket, idegesek vagyunk, össze-vissza eszünk a vásárlás közben, leesik a cukrunk, megugrik a cukrunk, a térdünk meg kikészül a folyamatos kuplungolásban a csúcsforgalomban.

És a lelkünkben?

Egyszerűen nem szeretnék a szeretteimnek úgy ajándékot vásárolni, hogy közben mérges vagyok, frusztrált és ideges. Bele kell tennem a szívem az ajándékba, nem érezhetek haragot, csak szeretetet. Érezniük kell, hogy gonddal, szívből választottam. Az anyukámra gondolok, aki ugyanilyen törődéssel válogatja ki a nekem szánt ajándékot, főzi a kedvenc levesemet, süti a kedvenc süteményemet. 

Békében kell telnie a decembernek.

Boldog Karácsonyt.

 

Fotó innen

 

Szólj hozzá

bonbon Karácsony Bonbon